top of page
Search
  • Writer's pictureFreddy Fix

Internettannonsering: hvorfor du trenger det, hvilke alternativer du har og 10 tips.

Updated: Dec 16, 2021Enhver bedrift har en eller annen form for internetttilstedeværelse - enten liten eller stor, som selger produkter og tjenester enten være seg veldig spesifikke eller mer generelle - og alle bedrifter vil ha det samme: å nå størst antall mennesker mens det brukes minst mulig ressurser, og gir størst mulig avkastning.

Det er en veldig effektiv metode for å oppnå alt dette, mens du får potensielle kunder til å kjenne virksomheten din, og være interessert i den samtidig: Internett-annonsering. I motsetning til tradisjonell reklame, er internettannonsering stadig mer tilgjengelig for alle virksomheter, og gjør det mulig for deg å raskt, enkelt, effektivt og rimelig nå målgruppen din. Derfor vinnes det stadig mer terreng blant de bedriftene som har en online tilstedeværelse.

Selv om det å ha en blogg er grunnleggende, er det uunnværlig å ha en en eller annen tilstedeværelse på sosiale nettverk, og det er høyst nødvendig å ha en online markedsføringsstrategi. Realiteten er at internettannonsering også er viktig og blir en mer og mer vanlig, og nødvendig praksis. Det er ikke bare dette, men du må vite hvorfor Internett-annonsering er så viktig, hvilke typer annonser som burde brukes og hvilke tips du burde følge for å oppnå de beste resultatene. Og det er akkurat dette vi skal vise deg nå.

Hva er den største fordelen med å annonsere på Internett?

Tenk deg at du har en attraktiv butikk på en av de beste gatene i verden, åpen 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Dette er mer eller mindre hva som skjer når du investerer i internettannonsering: du blir automatisk synlig for tusenvis av mennesker som har lett etter deg hele livet og ikke engang visste at du eksisterte!

Videre er det veldig viktig å satse på en eller annen form for annonsering på nettet for både store og små bedrifter, siden du med bare noen få tusenlapper kan få bedre synlighet, noe som absolutt vil føre til en økning i trafikken mot nettstedet ditt og et potensielt løft i online salg.

For å oppsummere det enkelt, kan en betalt Internett-reklamekampanje som er designet og godt utført, gjøre at suksessen din ellers i markedet blir mangedoblet. Dette er noe flere og flere blir oppmerksomme på; og kanskje det er grunnen til at internettannonsering står for milliarder av dollar rundt om i verden hvert år.

Faktisk, ved siden av innholdsmarkedsføring og tv-markedsføring, er digital annonsering et av de størst voksende områdene på Internett. Kostnadene til internettannonsering nådde 137 milliarder dollar for bare to år siden, og for året etter spådde de til og med at det ville overgå medie investeringene i TV-reklame.

Dette skyldes delvis at nettannonsering er veldig attraktiv og i tillegg muliggjør bedre segmentering av annonsene dine, slik at du i utgangspunktet kan nå hvilken som helst type publikum du ønsker. Alt dette kan gjøres på en effektiv, enkel, fleksibel, lett målbar og rimelig måte.

Videre vil du kunne se resultatene til annonsene dine i sanntid, og om de fungerer eller ikke. Og hvis du fortsatt trenger flere grunner til å satse på internettannonsering, så er det ti gode grunner som viser at det virkelig er nødvendig for å styrke virksomheten din: Nå som du vet hvorfor du bør vurdere å investere litt av pengene dine på betalt annonsering skal vi fortelle deg hva de beste formene for internettannonsering er, og hvilke som er best for å hjelpe deg med å nå dine mål; enten du ønsker å øke trafikken til nettstedet ditt, få synlighet, gå inn i nye markeder, forbedre merkevaren din, beholde kunder, øke salget, oppnå en positiv avkastning eller andre mål du vil oppnå.

De 9 beste måtene å annonsere på Internett er: 1. Annonsering på søkemotorer En av de mest brukte annonseringsmetodene på Internett er Search Engine Marketing (SEM), og selvfølgelig topper Google dem alle. Den enorme teknologiske giganten har faktisk en metode slik at du kan gjøre sponset annonsering i søkemotoren: Google AdWords.

Den største fordelen med denne typen annonser er at de gjør det mulig å forbedre nettstedets posisjonering i søkeresultatet gjennom betalt annonsering. På denne måten, for eksempel gjennom såkalte SEM-teknikker, kan du annonsere produktene, tjenestene eller innholdet ditt gjennom Googles annonseringstjeneste eller andre hos andre søkemotorer som Bing, Yahoo etc.

Brukere finner deg lettere siden annonsene dine vises i brukerens relevante søkeresultater. Denne typen reklame fungerer vanligvis med betaling per klikk (PPC/Pay Per Click); som betyr at du bare betaler for hvert klikk som blir gjort på annonsen din, og selv om det er andre måter å gjøre dette på, fortsetter dette å være den mest brukte.

Det kan tilpasses i aller høyeste grad, og du velger det maksimale antallet klikk du vil betale for et bestemt ord. Når det gjelder format, støttes bare opptil fire tekstlinjer og distribueres på følgende måte: 25 tegn i tittelen, 70 i teksten og 35 for URL. Anta for eksempel at du vil reservere et hotell på Fiji-øyene neste måned, og du søker på Google: "de beste hotellene i Fiji-øyene". Som du kan se i det følgende bildet, er det annonser i de øvre søkeresultatene, og for de nedre er de organiske resultater posisjonert gjennom SEO-teknikker. Sistnevnte resultater viser at virksomheten din er synlig ved å plassere den på første rangering: Når det gjelder deres bruk, brukes annonsering av søkemotorer mest av annonsører som har som hovedmål å få nettrafikk og såkalte konverteringer, siden du med denne typen reklame når brukerne som søker etter produktene dine. Videre er det en av de enkleste og mest effektive annonseringsteknikkene.

2. Annonsering på sosiale nettverk Det ville være dumt å overse kraften som sosiale nettverk har til å hjelpe deg med å oppnå en vellykket bedrifts strategi. Bruk av annonsering i sosiale nettverk er ikke bare effektiv i din digitale markedsføringsstrategi, men reklame på sosiale nettverk får stadig flere tilhengere takket være effektiviteten. Faktisk tilbyr de fleste sosiale nettverk muligheten til å opprette annonser rett på sine plattformer, enten det er å markedsføre reklamebudskap og innhold, eller å lage spesifikke annonser. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og YouTube er bare noen av dem.

Videre lar de deg segmentere målgruppen din, og med dette vil du kunne velge hvilken gruppe mennesker du prøver å nå. Ikke bare med dette, men med salgsfremmende meldinger, vil du kunne nå flere mennesker, bli plassert høyere og ha flere muligheter for å oppnå vellykkede resultater. Hvis du vil maksimere din tilstedeværelse på sosiale nettverk, er det å være kjent og lede trafikk mot dine sosiale profiler og nettsteder et godt alternativ for deg. 3. Bannere Bannere er sannsynligvis den mest kjente formen for elektronisk annonsering, og mye av grunnen til dette er fordi de var de første annonsene som dukket opp på Internett. De består i strategisk plassering av annonser med forskjellige formater, størrelser og design på en webside. Brukere som klikker på annonsen blir ført til nettstedet du velger. Problemet er imidlertid at vi i dag er så mettede med annonser at vi knapt tar hensyn til dem, og hvis du vil annonsere på nettet, må du først vurdere de andre alternativene som Google AdWords eller annonsering på sosiale nettverk. 4. Pop-ups Det er ingen tvil om at du har lukket dusinvis av popup-annonser mens du har brukt Internett (sannsynligvis mye mer enn dusinvis også), og dette er tilfeldigvis normen med online annonsering og også voldsomt irriterende. Dette er vinduer som dukker opp og tar deg til et annet nettsted enn det du bare så på, og selv om denne metoden for mange år siden var ganske effektiv, blir den i dag et større og større nei-nei på Internett.


Dette er ikke relatert til den populære online markedsføringsressursen: å sette inn en popup på ditt eget nettsted som inviterer brukere til å registrere seg, abonnere eller bare skrive inn e-posten deres for å motta informasjon som er helt gratis.

Noe så enkelt som dette kan hjelpe deg med å skaffe deg potensielle kunder, øke databasen og gi deg bedre resultater.

5. Annonsering på blogger Med dette refererer vi ikke til annonser som vises på noen blogg - siden dette følger med bannere eller Google-annonser - men snarere en type indirekte reklame som vanligvis gjøres gjennom historiefortelling og merkevareinnhold, og skaper en annonse rundt en opplevelse, historie eller refleksjon. Dette er en relativt ny metode, og derfor er mange bedrifter fortsatt uvitende om fordelene.


Den består av en type samarbeidsannonsering, og for å utnytte potensialet må du søke etter lederne såkalte influencere innenfor den sektoren du tilbyr tjenester eller produkter, for å betale dem mot at de skriver en artikkel der de snakker høyt om produktene eller tjenestene dine - og når vi sier “Betale” snakker vi ikke bare om penger, men du kan også tilby dem produktene og tjenestene dine eller andre ting som dere begge kan ha nytte av.

Hvis du allerede vet hvilke blogger som blir fulgt av målgruppen din, er dette et veldig godt alternativ å bli oppdaget og få litt trafikk. TheFashionSpot, for eksempel, er en av de mest kjente mote- og skjønnhetsbloggene i USA som pleier å snakke om forskjellige produkter og tjenester som du kan se på følgende bilde: 6. Annonsering på mobiltelefoner Dette er uten tvil en av annonseringsstrategiene på Internett som har vunnet mer popularitet de siste årene siden praktisk talt hele verden har en smarttelefon eller annen type mobilenhet de regelmessig kobler seg til. Dette fører til at flere og flere selskaper velger å tilpasse annonsene sine til det mediet som vokser raskest.

Og i motsetning til det som skjedde for lenge siden da flertallet av mobilannonser bare var enkle tilpasninger av datamaskinannonser, er nå annonser mer ment å bli sett fra en smarttelefon uten å være plagsomme; enten det er tekst, video eller bilder.

De kan være på både sosiale nettverk og Google AdWords, bannere eller andre former for reklame. Derfor bør du huske at brukerne ikke bruker smarttelefoner og datamaskiner på samme måte, så du må da velge et såkalt responsivt design, som sørger for at siden din er tilpasset slik at den kan sees på en mobiltelefon.

Og fremfor alt, sørg for at lastetiden ikke er for lang og at knappene er synlige. I dette eksemplet kan du se en Orbitz-annonse på Facebook opprettet eksklusivt for å vises fra en smarttelefon: 7. Epost markedsføring Faktisk mottar vi sååååå mange e-postmeldinger per dag at vi har blitt litt immun mot reklame, og trenger ikke mer enn to sekunder for å sende den rett til Spam-mappen.

E-postmarkedsføring har ingenting å gjøre med dette, men går mye lenger og kan betraktes som en grunnleggende del av din digitale markedsføringsstrategi. Det er en tålelig og vennlig form for reklame, og du bør absolutt bruke den, og betrakte den som en del av din digitale markedsføringsstrategi, ikke som en form for reklame. Apple er for eksempel et av selskapene som pleier å bruke det ofte for å dele kampanjene sine uten at brukerne ser det som bare en annonse - de legger til og med en "kjøp" - knapp direkte i e-posten: 8. Videoannonsering Vi bruker mer og mer videoinnhold, og dette gjør videoannonsering til kongenes konge. Virale videoer vokser, og det er til og med sosiale nettverk utelukkende dedikert til videoer som YouTube og Vimeo.

Faktisk kan disse plattformene bli en utmerket plattform for annonsering av produkter og tjenester. Ved å bruke YouTube annonser blir de vist til brukeren før videoen begynner å spille; de kan til og med plasseres på nettstedet og i søkeresultatene.

Videre inkluderer denne formen for reklame også bannere og annonser som kan settes inn som en video på et nettsted; det viste seg å tiltrekke seg dobbelt så mye brukere enn vanlig tekst eller bilder.

Dette er et godt alternativ å huske på, og er i tillegg et økonomisk alternativ som er enkelt å konfigurere. For eksempel, hvis vi søker etter "online markedsføring" på YouTube, er det første resultatet som vises en annonse. 9. Remarketing Remarketing er en av de beste internettannonseringsteknikkene for både små og store annonsører. Det er ikke bare en form for reklame, men er en veldig god funksjon som lar deg lage personlige annonser som vil vises til brukere som tidligere har besøkt nettstedet ditt, men som ikke fullførte noen kjøp.

Denne løsningen finnes i Google AdWords, den elektroniske annonseringsgiganten, og er hovedsakelig fokusert på Return on Investment (ROI). Derfor er det et alternativ du virkelig bør vurdere hvis mange brukere forlater nettstedet ditt uten å kjøpe noe.

Vær forsiktig fordi dårlig bruk av remarketing kan virke aggressiv, men med en god konfigurasjon vil det ikke være negativt i det hele tatt: det kan være veldig nyttig og lønnsomt for virksomheten din. Selv om dette er de viktigste formene for internettannonsering, er det fortsatt andre, og du kan til og med blande dem sammen og velge en online annonseringsstrategi som inkluderer forskjellige typer annonser.

Så hva det er, er det viktig at du har noen klare råd før du begynner å annonsere på det enorme Internettet. Nedenfor gir vi deg ti tips som du bør huske på når du annonserer på nettet.

Her følger 10 tips for å oppnå de beste resultatene med Internett-annonsering: Bli opptatt av å ha en god nettside Det spiller ingen rolle hvilken type annonse du publiserer, absolutt alle har en funksjon som er å få folk til å klikke på dem, og henvise disse personene til nettsiden din.

Derfor bør du sørge for å ha en god nettside, som lastes raskt, har et godt design og at en god brukeropplevelse garanteres. Ta deg tid til å definere hvilken informasjon brukeren vil se når de kommer til siden, og sørg for at den er nyttig og attraktiv slik at den genererer salg og slag på den digitale salgskassen. Sørg for å ikke ha slike opplevelser på nettsiden din: Undersøk markedet ditt skikkelig Du kan ha den beste reklamen i hele universet, men hvis du forvirrer folk, vil det ikke gjøre noen verdens ting for deg. Så undersøk markedet ditt, definer målgruppen din, segmenter dem og gjør det veldig klart hvem du målretter deg mot for å kunne designe annonser som har virkning.

Definer hvilke typer annonser du skal bruke Tenk på hvor potensielle kunder kan befinne seg, og når du vet, velg hvilken type annonse som høyst sannsynlig passer best for dem.

Er publikum på Facebook? Velg deretter kampanjer på Facebook-annonser. Ser potensielle kunder på videoer? Maksimer kampanjene dine på YouTube.

Tenk på målet med internettannonsering Å definere hva du vil oppnå med dine digitale annonser er veldig viktig for å kunne lage effektive annonser. Velg derfor om du vil få mer trafikk, flere potensielle kunder, mer salg, forbedre merkevaren din eller hva du vil oppnå, og fokuser annonsene dine på disse målene. Ta deg tid til å designe annonsen din Husk at du har veldig lite plass til å bruke til det du vil overføre og hvordan du vil gjøre det. Så tenk lenge og hardt på ordene du vil bruke, hvilke visuelle elementer du vil legge vekt på, og hva som fører til at potensielle kunder blir trofaste kunder over lang tid. Hvor lang tid du investerer i å designe annonsen din kan doble og til og med tredoble resultatene dine; så ta ikke lett på denne oppgaven.

Vær veldig tydelig og konsis I motsetning til hva som skjer i innholdsmarkedsføring, har du ikke all den plassen til å prøve å overbevise publikum om at du er det beste alternativet. Bruk derfor ikke 10 ord når du kan si det med tre. Online annonsering gir en følelse av at ting haster, og dette inkluderer din evne til å være kortfattet og bare fremheve det som er viktig. Tenk på hvorfor publikum bør klikke på annonsen din, og det vil da bare bli lettere og lettere fremover. Vær oppmerksom på visuelle elementer Vi som mennesker er visuelle, og dette betyr uunngåelig at førsteinntrykk betyr alt. Når det gjelder annonser på nettet, er dette en veldig viktig faktor, fordi hvis annonsen din har dårlig design, stavemåte og/eller grammatiske feil, bilder med dårlig oppløsning eller upassende elementer går du glipp av en enorm mulighet til å generere slag på den digitale kassen. Ikke glem merkevaren din Merket ditt er veldig viktig, så sørg for at logoen din er inkludert i annonsene dine, de sammenfaller med merkevarens farger og er tydelige på hva du vil formidle. Det er veldig viktig å skildre et image som overfører tillit, optimisme og ansvar. Og selvfølgelig kan du også oppnå alt dette gjennom annonsene dine. Mål absolutt alt Til slutt, og viktigst av alt, måler du annonseresultatene dine i sanntid, analyserer kampanjene dine i detalj for å maksimere det som fungerer, og endre det som ikke fungerer, og fremfor alt å handler deretter fordi banen til din virksomhet kan endres takket være disse målingene. Trenger du hjelp til Internettannonsering? Ring Ivar på hans mobil 9587615, og si jeg trenger hjelp til internettannonsering av Freddy Fix.

8 views0 comments
bottom of page