Søk
  • Freddy Fix

Hvordan lykkes bedrifter i Sosiale Medier?

Oppdatert: okt. 1The Game is On - nei her snakkes det ikke om den siste episoden av Game of Thrones. Det henvender seg til noe som er mer realistisk og nærmere enhver bedrifts hverdag, og om det store spillet som heter Social Media Marketing! Det er et spill, og når alt kommer til alt trenger vi å holde oss på toppen av bakken for å lykkes med markedsføring på sosiale medier, uansett hva vi gjør for vår personlige profilbygging eller våre forretningsformål. Så enkelt og greit som det kan sees utenifra, er markedsføring på sosiale medier mye mer enn bare å lage et godt utformet innlegg, legge det ut på profilen din, og deretter vente på at likes, delinger og anbefalinger skal strømme inn. I dette innlegget skal du få noen ganske enkle og greie regler å følge for å bli en mester i dette spillet. Så, la oss ta en titt på disse grunnreglene som kan hjelpe deg med å lykkes i spillet med sosiale medier.

1. Invester tid, mye av det Det er ingen snarvei til suksess - uansett hvilket felt du snakker om. Og markedsføring på sosiale medier er ikke annerledes. Hvis du trodde at det var noe trylledrikke som du kan drikke og bli mesteren i markedsføring på sosiale medier, tok du helt feil. Nøkkelen til suksess på dette feltet ligger i å bruke god tid. Du må investere tid for å forstå hvordan du får mest mulig ut av sosiale medier for ditt arbeid, dvs. personlig merkevarebygging eller forretningsmarkedsføring, fordi sosiale medier fungerer annerledes for forskjellige formål. Proffstips:

Begynn med å finne de 5 mest populære profilene i din nisje, studer hva de gjør og hvordan de gjør det.

2. Automatiseringskraft Teknologi gir kraft, hvis den brukes på riktig måte. Det samme gjelder også innen markedsføring på sosiale medier. Det er mange automatiseringsverktøy og applikasjoner tilgjengelig der ute som kan hjelpe deg med å automatisere innleggene dine og deling på sosiale medier. Mens det harde arbeidet med å skape unikt, engasjerende og iøynefallende innhold kommer til å bli ditt, kan du redde deg selv fra bryet med å legge ut og spre det ved å bruke riktig teknologi. Tiden du sparer, kan du bruketil å lære mer om teknologien, engasjere deg med dine følgere/kunder og andre viktige ting. Proffstips:

I stedet for å gå etter betalte verktøy og apper på en gang, kan du prøve noen gratis alternativer først.

3. Ikke prøv å være ALLESTEDSNÆVÆRENDE En STOR feil som alle gjør med hensyn til markedsføring på sosiale medier, er at de prøver å fange alle plattformene samtidig. De prøver å være allestedsnærværende. Mens de gjør dette, glemmer de imidlertid at hver plattform er forskjellig. Twitter er forskjellig fra Facebook. Facebook er forskjellig fra Instagram. Strategien som fungerte for den ene, fungerer kanskje ikke for den andre plattformen. For å gjøre markedsføringsarbeidet ditt på sosiale medier til en HIT, kan du prøve å fokusere på en, to eller maksimalt tre plattformer om gangen. Identifiser de som har maksimalt potensiale for virksomheten din, og legg ditt beste an på dem i stedet for å fokusere på for mange og ikke få noe tilbake. Proffstips:

Begynn med to plattformer først, og når du først har fått et godt grep om dem, går du videre til flere plattformer.

4. Bygg samfunn Som navnet i seg selv sier - Sosiale medier. Det handler om å knytte forbindelser, samhandle med mennesker og bli kjent med deres synspunkter og tanker i prosessen. Akkurat som det skjer i et sosialt fellesskap. Det vil ikke være galt å si at den virkelige kraften til sosiale medier ligger i den ene tingen mennesker har gjort siden starten, dvs. å bygge et samfunn. Bare denne gangen gjør vi det online. For å få mest mulig ut av markedsføringen på sosiale medier, må du prøve å bygge et fellesskap av likesinnede mennesker, tiltrekke mennesker som relaterer seg til ditt felt, bli kjent med hva de snakker og bli en aktiv bidragsyter i samtalene. Proffstips:

Vær aktiv på det sosiale nettverket og prøv å delta i en samtale. La aldri en mulighet være på nettet for å bli lagt merke til og dele din kunnskap og ekspertise.

5. Still spørsmål, gi svar Dette punktet kommer som en utvidelse av punktet nevnt ovenfor. Som noen som ønsker å bygge et samfunn, må du følge det grunnleggende menneskelige mønsteret, dvs. stille spørsmål, gi svar. Å stille spørsmål er den beste måten å engasjere folk på sosiale medier, fordi det får dem til å føle seg verdsatt. Som noen som begynner med markedsføring på sosiale medier, må du få folk til å dele sine tanker og ideer. Ting som Twitter Chat, Quora Sessions - alt dette er gode steder å begynne med. Profftips:

Start med å delta i Twitter Chats, og når du har en lojal følgerskare eller når folk begynner å kjenne deg igjen, kan du være vert for en av dine egne chats.

6. Aktuelle hendelser og påvirkere Den ene SUPERKRAFTEN i sosiale medier er at ting kan spre seg raskere enn ild. Siste hendelser, aktuelle nyheter og mye mer - de kan nå verden over i løpet av sekunder. For å lykkes med markedsføring på sosiale medier må du vite hvordan du kan utnytte denne hastigheten. Prøv å holde deg oppdatert på dagens trender, nyhetsbildet og andre relevante emner som kan være relatert til din virksomhet eller bransjen som du er en del av. Prøv også å få øynene til influencere knyttet til bransjen din rettet mot deg ved å nevne dem regelmessig, merke dem i innlegget ditt, dele innholdet deres og følge dem aktivt på sosiale medier. Proffstips:

Hold deg oppdatert og del dine meninger om hva som skjer hos deg og ellers rundt bransjen din. La folk få vite hva du synes.

7. Bli visuell Sist men ikke minst, ikke bare fokuser på å skrive godt innhold til sosiale medier, men ta også hensyn til det visuelle aspektet av det. Dette inkluderer elementer som videoer, bannere, infografikk, plakater og bilder som er iøynefallende og forbedrer den visuelle appellen til innleggene dine på sosiale medier. Faktisk viser statistikk at innlegg på sosiale medier med bilder produserte 650% mer engasjement enn innlegg uten bilder. For å få mest mulig ut av markedsføring på sosiale medier, må du bruke en kombinasjon av både visuelt og skriftlig innhold. Undersøk online for å se hvilket innhold som det fattes mest interesse for i nyhetene, og hvordan du kan maksimere avkastningen fra sosiale medier, ved å innlemme visuelle elementer i ditt markedsføringsarbeide. Profftips:

det tar bare 50 millisekunder før noe skaper et inntrykk på folk på nettet - sørg for at innholdet ditt påvirker iløpet av denne tiden.3 visninger0 kommentarer