top of page
Search
  • Writer's pictureFreddy Fix

Hvordan bruke nyhetsbrev som markedsføringsmedium?

Updated: Dec 16, 2021

Nyhetsbrevsmarkedsføring er en praksis hvor selskaper sender informasjons- og produktfokusert innhold via et e-postbrev til en abonnentliste som består av potensielle og eksisterende kunder. Nettbaserte bedrifter bruker nyhetsbrev for å holde merkevaren deres på topp i oppmerksomheten til forbrukerne, etablere faste relasjoner og varsle leserne om produkter og tjenester som kan interessere dem. Som alle markedsføringsinitiativer, må nyhetsbrev ha en målbar innvirkning på virksomheten.

Det første trinnet er å sette målbare mål, som ofte inkluderer:

  • Øke antall mottakere, målt i abonnenter

  • Lesing av nyhetsbrevet, målt ved hvor mange som åpner det

  • Oppfyll ønsket handling (vanligvis et besøk på nettstedet), målt ved klikkfrekvens

  • Gjøre et kjøp, målt i tilskrevne økte inntekter

Disse grunnleggende målene er tilpasset ulike salgskampanjer eller forretningsinitiativer nyhetsbrevet kan forsterke. For eksempel kan en online klesforhandler som går inn i høstsesongen, ønske å markedsføre sin samling av jakker og andre vinterklær. Nyhetsbrevet kan da inneholde innhold om vintermotetrender, med sporingslenker til produkter i kaldt vær.

Effektive nyhetsbrev er informative, ikke salgsdrevne! Nettbrukere av enhver type bombarderes regelmessig med tilbud, salg og kampanjer. For å få kundene til å åpne og lese en e-post, må innholdet være virkelig interessant - utover et forsøk på å selge dem varer eller tjenester. Brukerne er mye mer sannsynlig å åpne en e-post som er rettet mot å lære eller underholde dem, og dette oppnås i emnelinjen. Men med den forventningen følger nødvendigheten av å faktisk følge emnets løfte. Nyhetsbrev gir online virksomheter en mulighet til å demonstrere autoritet og ekspertise om et produkts tema. Fortell abonnenter hvorfor visse materialer er bedre, noen trender er populære eller en historie om merkevaren din. Disse gir leserne en grunn til å stole på deg og forteller også en historie som gir mer personlighet til merkevaren din. Kunder med sterk tilknytning til et bestemt selskap bruker 23% mer enn gjennomsnittlige forbrukere, og nyhetsbrevet er en av de viktigste kandidatene til å skille et merke fra konkurrentene. En foreslått metode for nyhetsbrev er 90/10: 90% informasjon, 10% salgsmateriale. Med riktig balanse er "less-is-more" og å lære kunden om produktet eller tjenesten vil føre til mer salg enn kun produktdetaljer

Sjekkliste for et effektivt nyhetsbrev Bedrifter fra en rekke bransjer bruker markedsføring av nyhetsbrev for å nå målgruppene og skape merkevareeksponering. Hvert selskap tilpasser innholdet i sitt nyhetsbrev avhengig av lesernes ønsker og behov. Imidlertid inneholder hvert nyhetsbrev visse nødvendige elementer for å gjøre det vellykket:

Kreative overskrifter: Emnelinjer skal lokke leseren til å åpne e-postmeldingen og nøyaktig representere innholdet. Relevant og konsekvent planlagt: Informasjonen skal være spesifikk for målgruppen og publiseres med jevne mellomrom. Sterk oppfordring til handling: Hvert nyhetsbrev bør ha en ønsket handling som leseren skal utføre. Uklart format: Hvis potensielle kunder blir forvirret eller overveldet av formateringen, er det mer sannsynlig at de vil avslutte abonnementet eller melder seg av nyhetsbrevet. Mobiltilpasning: Flere bruker mobile enheter for å sjekke e-post og handle online. Bedrifter må sørge for at nyhetsbrevet deres er optimalisert for nettbrett og smarttelefoner for best resultat. Avslutte abonnement: Bedrifter ønsker å holde potensielle kunder så fornøyde som mulig, selv om det betyr at de mister abonnementet på et nyhetsbrev. Videre må påmeldingsskjemaer være synlige for potensielle kunder for å registrere seg.

Insentiver: Belønning vil ikke bare tiltrekke forbrukerne til å velge nyhetsbrevsmarkedsføring, men å kjøpe.

Vilkår og betingelser: Leads vil vite hva deres personlige informasjon blir brukt til når de registrerer seg for et nyhetsbrev. Ta med en lenke til personvernreglene dine, slik at de kan forsikres om at dataene deres ikke blir delt.

1 view0 comments
bottom of page