Søk
  • Freddy Fix

Hva skal til for å lage en god nettside?

Oppdatert: okt. 1


Her er listen over hva å gjøre og hva å ikke gjøre før du setter i gang med å lage nettside:


GJØR DETTE:


Sett smarte mål.

Og sørg for at de er målbare.


Her er noen gode ord som en webutvikler ønsker å høre:

Øke konverteringsfrekvensen, øke salget, generere flere potensielle kunder, redusere overheadkostander og forbedre merkevarebevissthet.


Planlegg å selv bli en Search Engine Optimalization (SEO) forstå-deg-påer.

Javisst, du kommer til å ønske deg hjelp fra proffene, og til slutt kan du til og med trenge din egen SEO-ekspert ansatt, men søkemotoroptimalisering er også noe du trenger å vite mye om i månedene og årene som kommer. SEO har en av de høyeste avkastningene innen markedsføring. I tillegg om du gjør det riktig, kan bokstavelig talt SEO automatisering sette markedsføringen din på autopilot, slik at du kan fokusere på å forbedre kvaliteten på virksomheten din, i stedet for å finne ut hvordan du kan hente inn kunder til nettstedet ditt. Begynn å lese om SEO og hold deg oppdatert med SEO-endringer ved å lese nettsteder som https://searchengineland.com/.


Tenk på mobilstrategien din.

Undersøk prosentandelen av de besøkende som sannsynligvis vil bruke mobile enheter for å få tilgang til nettstedet ditt. Hvis det er høyt, kan det være lurt å vurdere å bygge en egen mobilversjon av nettstedet ditt, eller til og med en app. Hvis det er relativt lavt, må du bare sørge for at nettstedet ditt fungerer på smarttelefoner.


Kikk på hva konkurrentene dine gjør.

Før du bygger nettstedet ditt, sjekk ut hva konkurrentene dine gjør og noter deg ting du syntes de gjør bra. Hvis du liker utseendet og følelsen til et annet nettsted, er det ingen grunn til ikke å begynne med noe du liker, og deretter gjøre det til ditt eget.


Utvikle innholdet ditt.

Hvis du skal selge produkter på nettstedet ditt, må du gjøre produktbilder og produktbeskrivelser klinkende klare. Hvis du selger tjenester, trenger du en god beskrivelse av hver enkel tjeneste. Få så mye av innholdet ditt kartlagt godt før du begynner å bygge nettstedet ditt - det sparer uker og måneder med arbeide senere. Og mens du er i gang ... Skriv tekster med tanke på oppfordringer til å handle. Gode ​​handelsfremmende tiltak på nettsiden gjør at besøkende raskt kan bestemme hva de vil gjøre videre. Har du et stort salg på varer eller tjenester? Ikke bare skriv et banner som sier "50% avslag på alle produkter." Skriv eksempelvis en banner som sier "50% avslag på alle produkter, og KLIKK HER for å se dem."


Svar alltid på spørsmålet "hvorfor?"

Har du noen gang gått bort til noen du aldri har møtt, gitt dem et visittkort og gått bort uten å si et ord? Sannsynligvis ikke.


Hvis du vil at folk skal gjøre noe på nettstedet ditt, for eksempel å registrere seg for nyhetsbrevet ditt, må du ikke bare sette opp en rubrikk som sier "skriv inn e-post" eller "registrer deg for nyhetsbrev" Fortell dem hvorfor de skal gjøre det:


Registrer deg for vårt nyhetsbrev for å motta ukentlige tilbud" eller "Registrer deg på vårt nyhetsbrev og få 20% avslag på din første handel". Det samme gjelder Twitter og Facebook kontoer. Bare å sette dem opp med en tanke om at det er smart, er ikke videre veldig smart. Fortell folk hvorfor de skal følge deg på Twitter eller bli venn med deg på Facebook. Hva får de så ut av det?


IKKE GJØR DETTE:

Gjør det selv.

Vi vet - vi driver med utvikling av nettsider, så selvfølgelig må vi si dette. Men med alt alvor, nettstedet ditt er ofte der potensielle kunder først opplever merkevaren din. Hvis det ser hjemmelaget ut, vil de legge til grunn antagelser om virksomheten din som du i aller høyeste grad ønsker å unngå.


Få folk til å tenke.

Når besøkende kommer til nettstedet ditt, vet de vanligvis allerede hva de vil ha ut av det.


Gjør en test på tre sekunder

Hvis en besøkende ikke finner ut hva han eller henne skal gjøre i løpet av tre sekunder, kan du gå tilbake til tegnebrettet.


Forvent besøkende

Kvitt deg med mentaliteten "hvis du bygger det, vil de komme". Bare å sette opp nettstedet ditt vil ikke føre til besøkende.


Bruk ikke alle pengene dine

Ikke maksimer hele budsjettet ditt på selve nettsiden. Du kan få et godt designet nettsted for under 20.000 kroner fra frilansere, eller 50´til 100.000,- fra et høyprofesjonelt nettbyrå. Og du kan alltid gjøre forbedringer når virksomheten din vokser. Det er først og fremst viktigere å ha litt penger til overs for et markedsføringsbudsjett, slik at du faktisk kan gi avkastning på investeringen din.


Legg til en blogg.

Skal du virkelig skrive blogg innlegg på nettsiden din? Vær helt ærlig. Et nettsted med en utdatert blogg kan skape oppfatningen om at bedriften din er liten eller til og med ute av virksomhet. Trives du med å skrive og være aktiv på nett med en tydelig stemme er en blogg midt i blinken. Tilbyr du tjenester er det ofte enklere å finne temaer til blogg artikler enn om du selger produkter. Gode artikler som opplyser kundene, kan stå seg godt og lenge.


Legg til Twitter- og Facebook-knapper med omhu.

Hvis en potensiell klient klikker seg gjennom på de sosiale medie sidene dine og nesten ikke ser noen følgere, kan de miste tilliten til deg. Først må du bygge opp din sosiale tilstedeværelse, forplikte deg til å legge ut og engasjere fansen din med jevne mellomrom, og først deretter markedsføre dem på nettstedet ditt. Husk også at noen bedrifter rett og slett ikke hører hjemme på Twitter eller Facebook.


Prøv å glede alle.

Nettstedet ditt vil være et rot hvis du prøver å imøtekomme alle typer besøkende som havner der. Finn ut hvem som sannsynligvis vil være dine hyppigste brukere, og fokuser på å skape den beste opplevelsen for dem.


Legg til attester.

Å bygge troverdighet er viktig, men for ofte høres uttalelser falske ut. “’De er flotte!" Sier Kari Nordmann” er ganske enkelt ikke troverdig. Hvis du skal ha omtaler, må du sørge for at de er spesifikke, og noe folk kan forholde seg til.


Ikke bruk Adobe Flash.

Noen nettsteder trenger det fortsatt, men hvis du kan, unngå det. Adobe kunngjorde for endel år siden at de ikke lenger vil støtte Flash på mobile enheter og Desktop´er. Det siste du ønsker er at en potensiell kunde ikke kan åpne nettsiden din.


Trenger du hjelp til å skape en nettside eller forbedre en nettside? Kontakt oss på chat nede i høyre hjørne!


4 visninger0 kommentarer