top of page
Search
  • Writer's pictureFreddy Fix

Hva skal til for å lage en bra nettbutikk?

Updated: Jun 9, 2022
Noe av det forretningsmessig skumleste du kan gjøre som driver av en nettbutikk er å slå deg til ro med noe som fungerer greit og aldri endre det.


Å være statisk i internettets tidsalder er en av de sikreste veiene til å mislykkes, ettersom du kan være sikker på at konkurrentene dine hele tiden holder øynene oppe for neste trend innen salg på nett, som vil være til nytte for dem.


Men med litt hjelp fra Freddy Fix kan du forbedre hele nettbutikken din slik at du alltid får mest mulig ut av hvert kundebesøk.


1. Bruk profesjonelle bilder

Du trenger ikke å være fotokunstner for å få mest mulig ut av produktbildene dine. Alt du trenger å gjøre er å huske ting som:

  • Ta bilde mot hvit eller nøytral bakgrunn

  • Sett kameraet til høy oppløsning i stedet for lavt. Moderne smarttelefoner og deres banebrytende linseteknologi er ypperlig nok. Har du et godt kamera med justering av lukkertid er det også veldig bra.

  • Balansere kameraet på noe (dvs. stativ, bord) for å redusere/eliminere kamerarystelser

  • Gå nærme for å fremheve viktige detaljer og funksjoner

  • Eksperimenter med dynamiske vinkler i stedet for alltid å ta bilde rett på.

  • Forsøk å kaste lyset fra siden i stedet for direkte bak deg

  • Del motivet og bakgrunnen i tredeler. Dvs 1/3 motiv og 2/3 bakgrunn.


2. Kompletter bildene dine med videoer

Bilder er bra, ja, men de er stille og forteller ikke så myesom en kort video gjør. Ikke alle har den fantastiske evnen til å rotere et bilde i hodet og se hvordan det brukes for så å koble de manglene et bilde kan ha til en indre video.


Vis derfor kjøperne hvordan noe ser ut fra forskjellige vinkler, hvordan det brukes, holdbarhetsnivået og andre spesielle detaljer eller fordeler.


3. Ha en spesiell seksjon bare for anmeldelser

Du kan fortelle kjøperne dine alt du vet om et produkt, men det vil fortsatt være partisk informasjon fordi du har en interesse i det.


Men når du balanserer det med ekte anmeldelser fra virkelige mennesker, så får kjøpere en mer nøyaktig idé om hvordan produktet faktisk er og fungerer.


4. Perfekter din Salgspitch

For å parafrasere ordtaket ‘hvis du ikke kan forklare det enkelt, forstår du det ikke godt nok selv’, så må du kunne informere kjøperne om bedriften din i løpet av sekunder uansett om du selger produkter eller tjenester.


Alt du trenger er et kort øyeblikk av oppmerksomhet til å fortelle potensielle kjøpere om hva du selger og hvorfor de skal stole på akkurat deg.


Så strømlineform nettstedet ditt til det punktet at kunden kun trenger tre sekunder for å forstå budskapet ditt.


5. Sjekk alle tekster for stave- og grammatikkfeil

Stavekontroll = når ord viser det samme som i ordbøker.


Grammatikk = når tekster følger reglene for et bestemt språk.


Du bør aldri ignorere en (eller begge deler!), det vil da gjøre at nettsiden eller nettbutikken din lett blir amatørmessig.


Ta deg tid til å lese det du har skrevet på nytt, Google alt du er det minste usikker på, og få et nytt sett med øyne som kan lese over og eventuelt korrigere det når du er ferdig.


6. Vis, ikke fortell

Vet du hvorfor Hemingway regnes som en av de største forfatterne gjennom tidene? Han fjernet nesten alle adjektiver fra tekstene sine, slik at historiene hans viser så mye som mulig.

Han kastet ikke bort tid på tomme ting; Hemingway ordnet enkeltord i setninger og viste nøyaktig hva som foregikk. Gi deg selv den samme skriveøvelsen med å eliminere adjektiver og se hvor mye tekstene dine forbedres.


7. Vit hvem ditt publikum, og din målgruppe er.

Selger du dyre armbåndsur? Bruk elegant språk som snakker til en moden demografisk gruppe.


Er du i markedet for å selge sportsutstyr? Bruk kortere setninger med mer aktuell idrettslingo.


Har du en netthandel med barneprodukter? Bruk lyse ord og fortell foreldre om hvordan det skal gjøre livet enklere for dem mens du beriker deres barns liv.


Du vil aldri bruke den samme typen tone over hele linjen, men heller adressere hvert marked så spesifikt som mulig.


8. Husk at "Less is More"

Hvis du noensinne er i tvil om hvordan du redigerer oppsettet for å forbedre produktsidene i en nettbutikk, kan du garantere suksess ved å fokusere på minimalisme. Se for deg at du går inn i to rom:


Rom 1 har hvite vegger, hvitt gulv og hvitt tak. Det er ett bord med to stoler rundt seg, og en rød boks plassert på bordplaten.


Rom 2 ser ut som et tenårings rom med klær på gulvet og uoppredd seng, vegger fylt med plakater, et skrivebord dekket av små dupeditter og tilbehør, et åpent skap som er fylt med klær, gardiner halvt trukket over vinduet og den samme røde boksen midt i rommet.


Hvis du får beskjed om å gå inn i hvert rom og huske fargen på esken, hvilket rom vil det være lettere å gjøre det i? Bruk det samme konseptet på nettbutikken din, og unngå å overvelde kjøperen din med for mye design.


9. Plasser kontaktinformasjonen din et sted det er lett å få øye på

Jo større virksomhet du er, desto mer blir du kontaktet, enten det er spørsmål, klager eller komplimenter. Du vil tydeligvis ønske å unngå den midterste så mye som mulig, men det er uunngåelig at du vil høre fra folk.


Hvis du plasserer kontaktinformasjonen din på et supersynlig sted, vil du imidlertid gi inntrykk av åpenhet, noe som alle kunder liker. De vil vite at det å være rett frem og oppriktig med dem - to egenskaper som er spesielt viktige i online verdenen, der kjøpere må ta et større sprang av tro med deg - enn de ville gjort hvis de hadde handlet av deg fysisk i butikken din.


10. Gjør alt raskt og enkelt å laste

Husker du dagene med DSL modem basert på oppringning når du prøvde å gjøre noe som eksempelvis å se en video, som bare var tåpelig på grunn av hvor lang tid det tok å laste?


Ja, problemet har fremdeles ikke blitt helt borte med introduksjonen av høyhastighetsinternett.


Dessverre tar det fortsatt en stund å laste inn sider og bilder og tekst, noe som kan ha potensiale til å forringe nettstedets effektivitet.


Gjør ting som:

Komprimere bildene dine slik at brukerne ikke venter for alltid å se hvordan produktene dine ser ut. Du kan enten redusere størrelsen på bildene dine eller bruke noe som JPEG Mini for å oppnå dette.


Bruk en Apache-modul som mod_pagespeed for å redusere latens og båndbredde bruk. Kontroller regelmessig plugins du bruker, og om det er noe mer effektivt du kan installere i stedet.


Buffer regelmessig for å unngå overbelastning.


Fjern alle unødvendige skript. Vanligvis kommer dette i veien for dupliserte skript, men du kan også flytte skript til eksterne mellomrom for å få sider til å laste raskere.


Kvitt deg med noen mellomrom i kildekoden din, bruk om nødvendig noe som en HTML-optimaliserer.


Trenger du hjelp til å skape en nettbutikk eller forbedre en nettbutikk du har? Kontakt oss på Chat nede i høyre hjørne!