Søk
 • Freddy Fix

Hva er søkemotoroptimalisering SEO? Hvordan lykkes på nett?

Oppdatert: okt. 1
I 2021 kommer SEO (Søkemotoroptimalisering) med et helt nytt sett med utfordringer som kan skape eller ødelegge suksessen din. Innen SEO er det trygt å si at ting alltid endrer seg, fra dag til dag og måned til måned. Optimaliseringsteknikker som fungerte for noen år siden, faller i dag helt utenfor, og SEO som går inn i en mer intelligent disiplin som utvikler seg langt utover spamming av Google med lenker og nøkkelord. Sofistikerte strategier for å øke organisk trafikk eksisterer, sammen med verktøy som analyserer konkurrentgapet, analyse av søkeordgapet og så videre og så videre. Freddy Fix besitter alle disse verktøyene. Det er fire grunnleggende komponenter i SEO:

 • Søkeord (og målretting mot søkeord).

 • Søkevolumer bak nøkkelord.

 • Trafikk som kommer fra organisk søk.

 • Konverteringer fra kunder som søker etter målrettede søkeord.

De faktiske teknikkene dreier seg om følgende:

 • "On-site" optimalisering.

 • Linkbygging.

 • Innhold.

 • Teknisk SEO.

Hvordan går du videre gjennom en todo liste av nødvendige tiltak i henhold til dette, og sørger for at disse faktorene er spikret tilstrekkelig til at du enten kan starte eller utvide en eksisterende kampanje?

Vel, du har kommet til rett sted. Freddy Fix både forteller deg hvordan dette gjøres og kan gjøre det for deg. Denne SEO for nybegynnere-veiledningen er laget for å altså gjennomgå det grunnleggende for å gi deg et solid fundament som du deretter kan bruke på egen hånd eller til å forstå alt arbeidet som ligger bak når du engasjerer oss på et slikt oppdrag.

Emner, enheter og nøkkelord Den første grunnleggende komponenten vi skal se på inkluderer søkeord og målretting mot søkeord. I gamle dager med SEO var nøkkelord egentlig alt vi hadde. Søkeord og målretting mot søkeord. Søkeordmålretting innebar å lage sider basert på spesifikke søkeord og optimalisere dem. Innholdet ville være lasermålrettet og bygget rundt dette nøkkelordet. Når du går videre med SEO, kan du teknisk sett inkludere nøkkelordssynonymer og relaterte nøkkelord på en slik måte at du kan forbedre rangeringene dine. Problemet med søkeord er imidlertid at de kan bli overflødige, for repeterende, og at du raskt kan gå tom for SEO smertepunkter i bransjerelaterte søkeord. Det er veldig lite rom for å komme videre. For prosessen med søkeord-optimalisering pleide den å bli utført på følgende måte: Si kanskje at du gjorde søkeordforskning, fant det som gir best resultater når det gjelder søkevolum, opprettet en side for søkeordet, og sørget for at søkeord ble flettet gjennom hele innholdet ditt tilsvarende. Dette var en måte å gjøre det på. La oss heller ikke glemme de forskjellige typene søkeord, som er mange. Målene for disse søkeordene vil endres avhengig av hvordan du vil tilnærme deg SEO:

 • Hovednøkkelord

 • "Short Tail" søkeord

 • "Long tail" nøkkelord

 • Støttende nøkkelord / nøkkelordssynonymer

 • Merkeord

 • Setningsord for setningssamsvar

 • Søkeord for bred match

 • Negative nøkkelord

 • Eksakte søkeord

For øvrig, ikke start med billige "LSI Keywords løsninger". Ja, de er svindel. Og ikke noe mer enn et markedsføringsforsøk å merke synonymer og søkeordrelasjoner som noe annet enn det de er. LSI-nøkkelord er ord og setninger som Google ser på som semantisk relatert til et emne - i hvert fall ifølge mange innenfor SEO bransjen. Hvis du snakker om biler, kan LSI-nøkkelord være bil, motor, vei, dekk, kjøretøy og automatgir.

Hvorfor gjennomgår vi en så detaljert introduksjon av nøkkelord? Fordi de er en grunnleggende ferdighet i SEO-yrket. Nylig har det imidlertid skjedd et skifte fra nøkkelord til emner og enheter. Hvis nøkkelord er spesifikke ord og uttrykk, kan emner betraktes som bredere begreper og innhold. Selv om det har skjedd et skifte, kan du fortsatt ikke gjøre det uten nøkkelord. De er ryggraden i enhver SEO-strategi. En ny vri ble nylig introdusert i SEO mixen med introduksjonen av enheter. Akkurat hva er enheter, egentlig? Enheter er steder, personer, ting osv. I følge Dave Davies som er en av verdens fremste eksperter på dette området, er enheter, hele verden i den nye SEO. Davies sier følgende:

"Enheter er, etter min ydmyke mening, det viktigste konseptet å forstå i SEO akkurat nå. Full stopp. Tror du jeg bare er en eller annen SEO-profesjonell som tyter ut av meg den siste "Silverbullett" som vil smuldre på bordet sammen med mange før den? Tenk da på dette: Tre av de viktigste rangeringsfaktorene, ved siste Google oppdatering, var: Innhold, Lenker og RankBrain. En enhet er alt som er: Singulært, Unikt, Godt definert og Forskjellig." Og det er derfor det er så viktig å sikre at nettstedet ditt er optimalisert med enheter, nøkkelord og emner. Emner, emner, emner og atter emner - Så hva er det som er så viktig med emner? Akkurat hva handler emner om? Som nevnt tidligere handler SEO tradisjonelt om å optimalisere for målrettede søkeord. Og det ble - altså pleide å være - ansett som en SEO-praksis for å lage 1 side per enkelt målrettet søkeord. Du kan komme på emnene dine ved å utføre emneforskning ved hjelp av et verktøy i foreksempel SEMrush, som har sitt eget verktøy kalt temaforskningsverktøyet. Ved å bruke begge disse verktøyene, bør du kunne avdekke egnede emner for typen nettsted du jobber med. Alt er vel og bra, men hva bør du gjøre hvis du optimaliserer for flere emner? Kristopher Jones i Search Engine Journal har presentert en fantastisk metode for hvordan du kan optimalisere nettstedet ditt for flere emner i innlegget ditt, les artikkelen her: https://www.searchenginejournal.com/optimizing-multiple-topics/201878/ Det er andre grunnleggende ting, inkludert innhold, lenker og teknisk SEO som vil skape eller ødelegge suksessen din. La oss ta en titt på noen av de mest definerende faktorene som vil hjelpe din SEO i 2022, og grunnleggende elementer du må lære. Innhold av høy kvalitet Lider Googles algoritme av problemer når det kommer til å vurdere om innholdet er av høy nok kvalitet eller ikke? Det kan, som en SEO konkurranse nylig fant ut når de prøvde å spille på Googles algoritme med bruk av såkalte Lorem ipsum-tekster. Generelt sett er innhold av høy kvalitet det som hjelper nettstedet ditt å prestere. Men det tar forskjellige former, avhengig av forskjellige attributter for markedsføringskampanjen din, inkludert:

 • Nettstedets bransje tilknytning.

 • Hva har blitt gjort med nettstedet ditt tidligere.

 • Hva blir gjort med nettstedet ditt nå.

 • Bransjens samlede konkurranse.

 • Hva konkurrentene dine gjør.

 • Hva Googles algoritme gjør.

Nettstedets viktigste bransje Det er bransjevariasjoner i SEO - ingen tvil om det. Jeg anbefaler sterkt å ta en åpen tilnærming til SEO-strategier, og ikke tro at når du har lært en strategi, at du er ferdig. Bransjens normer varierer og kan være like forskjellige som selve nettstedet. Måten du finner ut av disse normene, er at du bør gjøre en analyse av konkurrentgapet. Hva en analyse av konkurrentgapet gjør, er at den vil hjelpe deg med å finne det du trenger å gjøre for å øke rangeringene over konkurrenten din. Du kan lese mer om hvordan du utfører en analyse av konkurrentgapet her. Ting du ønsker å få oversikt over med analysen av konkurrentgapet inkluderer innsikt som:

 • Konkurrentens rangering.

 • Konkurransens innhold (innleggsfrekvens, antall ord osv.).

 • Koblingsprofilene til konkurrentene dine.

 • Og i mindre grad SEO på siden og teknisk SEO.

Viktig: Korrelasjon er ikke det samme som årsak I SEO kan du tro at hvis du gjør en liten endring i noen søkeord på et nettsted, eller du gjør endringer i noen lenker, at en øyeblikkelig forbedring er merkbar, og sannsynligvis på grunn av akkurat den endringen. Problemet er at det sjelden ordner seg slik i den virkelige verden. Når det gjelder SEO, er ikke korrelasjon årsakssammenheng. Det er ikke nok å si at du gjorde dette, dette og dette, og at det var en bidragsyter til resultatene dine. Tvert imot er det nødvendig med detaljert organisk trafikkdataanalyse og tolkning for å finne hele historien. Det er det som gjør SEO så komplisert - det faktum at det ikke er et enkelt korrelasjons / årsaksparadigme. I stedet er SEO langt mer kompleks med lag på lag av algoritmer, for ikke å nevne det faktum at Google gjør små endringer i algoritmene sine daglig, som i sum bli store iløpet av uker og måneder. De endringene de velger å kunngjøre, er som regel de som er de aller mest ødeleggende hvis du på noen måte driver med søppelpost. Noe som bringer oss til følgende emne: white hat SEO vs. black hat SEO. White Hat SEO vs. Black Hat SEO vs. Gray Hat: Hvilken hatt bør jeg velge? Innen SEO er det forskjellige filosofier. Disse filosofiene går ikke alltid like godt sammen. Faktisk kan de være frustrerende for SEO over hele verden, fordi en gruppe tror på en ting mens en annen gruppe tror på en annen. White Hat SEO-er følger Googles retningslinjer for nettredaktører til punkt og prikke. De tror på å implementere teknikker som vil være bærekraftige på lang sikt, og som ikke får Google til å ilegge en straff mot dem. De mest etiske SEO-ene er de som gir kundene alt de gjør - de gir detaljer, de gir koblingene de bygger, alt sammen. De er etiske og gjennomsiktige i sine SEO-plikter, og gir rapporter som klienten kan ta rimelige grep om i fremtiden. Black Hat SEO-er er ikke redd for å ta imot det nyeste og beste innen teknikker, uavhengig av hvor langt det fører dem vekk fra Googles retningslinjer. De er mestere på en evighetsmaskin som brenner og brenner, og får ofte gode kortsiktige resultater, men mangler langsiktige resultater. Det er disse Black Hat SEO-ene som bruker programmer som Scrapebox, SENuke og XRumer i et forsøk på å bygge lenker i massevis, slik at disse koblingene i sin tur vil skyve rangeringene til første plass - inntil Google fanger dem og alt helvete bryter løs. Deretter begynner de bare på nytt med et annet domene. Gray Hat er en sunn blanding av de to, vanligvis ved bruk av black hat-teknikker for forskning, men ikke for utførelse, og bruker en hvit hat-tilnærming for bærekraftige resultater på lang sikt. Dette er sannsynlig der de mest aggressive SEOene faller. Det er ingenting juridisk, moralsk eller iboende galt med dette, men hvis du vil være på Googles gode side, vil du velge hvit lue eller grå lue SEO. Gjør bransjeanalyser, spesielt hvis du ikke er kjent med den aktuelle bransjen. Å gjøre bransjeanalyse er den første delen. Din primære kilde for slik bransjeinformasjon bør være dine egne informasjoner. Dette er når du skal utføre en slags analyseprosess - og kunne stille spørsmål for å finne ut hvilke bransjespesifikasjoner du bør være klar over mens du gjør SEO. Den neste delen vil være å finne ut SEO-elementene som konkurrentene dine bruker for å utnytte SERP-ytelsen. Sider med søkemotorresultater (SERP) er sidene som Google og andre søkemotorer viser som svar på brukerens søk. De består av organiske og betalte søkeresultater Hvis du kan tenke deg å forbedre rangering og organisk trafikk som en kjernekomponent i SEO, er konkurrentgapanalysen en kjernekomponent i vurderingen av de neste trinnene i en SEO-kampanje. Etter å ha satt deg inn i bransjen og definert bransjemålene dine, må du gå videre med en nettstedsanalyse. Dette vil hjelpe deg med å avdekke hva som er gjort med nettstedet tidligere, og hva som blir gjort med nettstedet nå. Det er viktig at du får denne informasjonen, fordi ett feil trinn kan føre til at du får store problemer i SEO-kampanjen din senere. Hvis du er heldig nok til å være i et team som har denne informasjonen, kan du ganske enkelt spørre teamets leder om informasjonen, og de skal kunne gi den til deg på stedet. Men hvis du ikke er så heldig, kan du havne i en situasjon der du ikke kan vurdere den tidligere informasjonen. I disse tilfellene er det som er tilgjengelig for øyeblikket på alt du har, og du må tenke på SEO-kampanjen din som å gå videre fra det punktet. Konkurrentene dines koblingsprofiler kan gi verdifull innsikt Konkurrentens koblingsprofiler, sammen med dine egne, bør også være en kjernekomponent i denne analysen. Men det er her ting kan bli litt kinking. Hvis du ikke har god forståelse for SEO, kan det som ser ut til å være helt åpenbart når det gjelder korrelasjon, være helt annerledes når du ser det fra et ståsted hvor du hadde all informasjon. Det er her den tøffe delen kommer inn. Hvis du ikke gjør en koblingsanalyse, men det er andre svakheter, er du kanskje aldri 100% sikker på hva som var ansvarlig for å forbedre nettstedet. På den annen side, hvis du har all informasjonen, kan du fremdeles aldri være 100% sikker, men i det minste kan du begrense den eksakte årsaken til forbedringen. Husk at søk ikke er en enkel sammenheng - sammenheng er ikke årsakssammenheng. Bare fordi du la til en ting, betyr ikke det at den ene tingen forårsaket den forbedringen.

On-site SEO og teknisk SEO er også viktige faktorer Andre viktige faktorer du bør være oppmerksom på inkluderer det siste innen SEO-teknikker som gjelder On-Site og teknisk SEO. Optimalisering på nettsiden inkluderer følgende:

 • Optimalisering av siden for å levere unik verdi.

 • Optimalisering for fenomenal brukeropplevelse (UX).

 • Laser-målrettet søkeordmålretting.

 • Kan enkelt deles gjennom sosiale nettverk.

 • Kan overføre sømløst mellom enheter.

 • Er crawler / bot tilgjengelig - Googles Gary Illyes har uttalt: "Bare gjør det forbannede nettstedet gjennomsøkbart."

 • Optimaliserer for forfatterskap, metadata, skjema og rich snippets.

Teknisk SEO Teknisk SEO er sterkt fokusert på gjennomsøking og indeksering av nettstedet ditt. Det er her du kan vippe oddsen tungt til din fordel ved å sørge for at nettstedet ditt er riktig optimalisert for crawlere. Dette har ikke noe med innhold eller lenker å gjøre, og er veldig teknisk i implementeringen. Teknisk SEO i 2021 inkluderer følgende du må lære og implementere for å lykkes:

 • Absolutt alt som har å gjøre med robots.txt.

 • Optimalisering av navigasjonen og nettstedsarkitekturen.

 • Optimalisering av URL-struktur.

 • Schema.org Implementering av strukturerte data.

 • Kanonisering av nettadresser.

 • Feilsidesanalyse og korrigering (4xx, 5xx, 3xx, etc.).

 • Serveranalyse for flaskehalser som kan koste deg SERP-ytelse.

 • SSL-implementering for et sikkert nettsted.

 • Sidehastighetsmålinger sammen med individuelle SEO-elementer som øker sidehastigheten.

 • Mobilvennlighet.

 • Tverrleser og plattformkompatibilitet.

 • Kodeoptimalisering (inkludert W3C-aspekter som validering, tilgjengelighet og så videre).

 • AMP for nyhetsutgivere (som kan dekke et bredt spekter av emner).

 • Internasjonale flerspråklige implementeringer.

 • Paginering som neste / forrige

 • Interne lenker.

 • Link profilanalyse for å bestemme straffer eller algoritmiske justeringer (hvis noen).

Optimalisering for søkeintensjon og sikre at hensikten samsvarer med målsøket nøyaktig Du må målrette og oppfylle brukerens hensikt for at optimaliseringen din skal lykkes. Dette er en grunnleggende SEO-praksis som har vært i bruk siden den tidlige delen av 2010-tallet. Du må sørge for at søkeordene dine oppfyller brukerens intensjon for spørringen. Dan Taylor i Search Engine Journal skriver: “Det har blitt utført mange studier for å forstå intensjonen bak et spørsmål; og dette gjenspeiles i resultatene som Google viser. l Haahr holdt en flott presentasjon i 2016 og så på hvordan Google returnerer resultater fra en rangeringstekniker. Den samme "meget oppfyllende" -skalaen finner du i retningslinjene for rangering av Googles søkekvalitet. I presentasjonen forklarer Haahr grunnleggende teorier om en bruker søker etter en bestemt butikk (f.eks. Walmart), er det mest sannsynlig at de leter etter sin nærmeste Walmart-butikk, ikke merkevarens hovedkontor i Arkansas. Retningslinjene for søkekvalitet vurderer dette. Avsnitt 3 i retningslinjene beskriver “Retningslinjer for vurdering av behov” og hvordan du bruker dem til innhold. Skalaen spenner fra Fully Meets (FullyM) til Fails to Meet (FailsM) og har flagg for om innholdet er porno, fremmedspråk, ikke laster eller er opprørende / støtende.

Raterne er ikke bare kritiske til nettstedene de viser i nettresultater, men også de spesielle innholdsresultatblokkene (SCRB), aka Rich Snippets, og andre søkefunksjoner som vises i tillegg til de "10 blå koblingene". " Dette bringer oss til et annet viktig hensyn for SEO i 2021 - les og husk "Retningslinjene for Googles søkekvalitetsvurderinger" - dette betyr IKKE at du automatisk bare kan gå ut ifra den og optimalisere det de sier om organisk søk helt uten videre. Dette er opprettet av en helt egen avdeling for organisk søk. Men håndboken deres inneholder veldig viktig innsikt for å forstå hvordan Google generelt ser på bestemte søkefaktorer som du deretter kan oversette til å forbedre din generelle E-A-T - Ekspertise, Autoritet og Tillit.

Følgende SEO-faktorer du må vite om er også viktige:

 • Optimalisering for sidehastighet

 • Strategisk optimalisering av målsøkeordene dine (dette inkluderer innenfor sidetittel, metabeskrivelser, H1-er og underoverskriftskoder)

 • Optimalisering av side-URL

 • Optimalisering for sidehastighet

 • Image file size

 • Image file names

 • Alternative (alt) text

 • Title Text

 • Skriv innholdet ditt i henhold til intelligensnivået til målgruppen din

 • Intern lenkeoptimalisering når du oppretter en side med innhold

 • Inkludert bilder strategisk i hele teksten

E-A-T i 2021 Googles kjernealgoritmeoppdatering fra august 2018 fikk mange til å forstå hva som hadde ødelagt nettstedet deres så lett i SERP-ene. Det er kjent som medisinsk oppdatering fordi det ble antatt at oppdateringen var rettet mot medisinske nettsteder. Når det i realiteten målrettet mot YMYL (pengene dine eller livet ditt) - typenettsteder som er kategorisert i Googles retningslinjer for kvalitetsvurdering. Faktisk var det en av de første oppdateringene der ingen SEO kunne finne ut hva som skjedde i løpet av de første 60 dagene. Denne oppdateringen viste seg å målrette mot følgende typer nettsteder:

 • YMYL - Dine penger eller ditt liv - nettsteder

 • Helsesteder

 • E-handel

 • Finansiering

 • Teknologi

 • Reise

 • Underholdning

 • Kupong / Deal-nettsteder

 • Voksen nettsteder

Hvorfor er dette viktig for 2021 Denne oppdateringen var et vendepunkt i Google Algoritmer som målrettet nettsteder for langsiktig autoritet og tillit. Ja, autoritet og tillit er ikke noe å ta lett på. Hvordan bygger du autoritet og tillit? Ved å svare grundig på brukerens spørsmål, og mind-mappe innholdet ditt for å oppnå dette endelige målet, som din bruker er ute etter å løse. I 2021, hvis du vil bygge dine egne nettsteder og sørge for at de er SEO-vennlige, er langsiktig bærekraftig SEO enda vikigere nå. Som Alan Bleiweiss i Search Engine Journal skriver, må du være svaret på spørsmålet. Svar på brukerens spørsmål så grundig at ingen andre kan måle seg med deg fordi du er så god på det. Bleiweiss rapporterer at tankesvikt - eller å ikke finne det man søker - er en enkelt og kritisk faktor du må sørge for å unngå deretter få rett for å lykkes med SEO. “Bransjen må akseptere at hvis du ser på de fleste forretningssider, når det gjelder deres PRIMÆRE TJENESTER eller PRIMÆRE PRODUKTTILBUD, ligger de fleste løsningene i å skjønne at nettsiden eller nettbutikken må være:

 • Godt organisert.

 • Markedsføres i bransje- eller markedsskala.

 • Synlig når folk er på disse tjenestene eller produktsidene.

Og det er et stort problem. Likevel, hvis du insisterer på å fortsette med hele "blogging" -tingen, fordi "det er hva kundene forventer", sikkert. Gå for det. Ha det gøy :))) Jeg fortsetter å gjøre det jeg gjør når mine klienter ansetter meg for å fikse nettsteder som har gått i stykker, i det minste delvis på grunn av feil på innholdet.

Et solid fokus på SEO-disipliner er nødvendig for å lykkes Du kan ikke forvente å gjøre SEO i en måned og så oppnå fantastiske resultater over natten. Sjelden skjer det på denne måten. I stedet må du implementere en flerstrenget tilnærming som fører til et solid fundament som tar hensyn til mange problemer på tvers av SEO-elementer for å lykkes. Et fokus på en ting vil bare føre til subpar-resultater som ikke skaper noe mer enn et lite blipp i Google Analytics-dataene dine. En organisert tilnærming som fokuserer på det beste innen kvalitet er best, med tanke på brukerens smertepunkter, behov og ønsker når de forholder seg til dette. Vær svaret i din bransje for brukerens spørsmål. Og din SERP (Search Engine Result Pages) ytelse vil takke deg.

9 visninger0 kommentarer